perjantai 20. toukokuuta 2016

Ensimmäinen (ja viimeinen) koulupäivä

Oltiin eilen, eli torstaina, koulussa lukiolaisten englannin tunneilla. Tää koulu on jaettu ainakin kahteen eri rakennukseen ja meidän piti tavata englannin opettaja toisen rakennuksen aulassa. Noh yllättäen me oltiin just sillä väärällä rakennuksella oikeaan aikaan :D siirryttiin sit toiselle rakennukselle ja haahuiltiin ympäriinsä, kunnes tuli joku opettaja vastaan. Löydettiin sit vihdoin myös se englannin opettaja ja päästiin tunnille vain muutama minuutti myöhässä. Tää ei onneks ollut kellekään ongelma.

Ekalle tunnille kun päästiin, oli luokassa kuusi oppilasta. Meille kerrottiin, et just sinä päivänä suurin osa opiskelijoista oli juhlimassa ympäri Hamelnia :D noh, esittäydyttiin näille ihmisille ja oikeestaan kukaan ei vastannut meille mitenkään. Tunnin jälkeen opettaja kertoi, että tää englannin tunti oli oppilaille pakollinen, eivätkä he ole kielistä kovin innostuneita ja epävarmoja omasta englannin kielen taidostaan. Katsottiin tää eka tunti sit vaan jotain vanhaa leffaa perustuen johonkin kirjaan, mikä näiden opiskelijoiden on pitänyt lukea.

Seuraavalla tunnilla oli oppilaita jo ainakin yli 10 ja meininki oli aika eri. Melkein kaikki oli kiinnostuneita meistä, mitä me täällä tehdään ja mistä me tullaan. Opiskelijoille oli etukäteen kerrottu virheellisesti, et me ollaan ruotsalaisia :D korjattiin sit selvästi, että suomalaisia tässä ollaan!

Tällä tunnilla opiskelijat teki jotain tehtävää lopputunnin ja me vaan oltiin ja kuunneltiin mukana. Tunnilla puhuttiin oikeastaan vaan englantia, en tiedä johtuiko se siitä et me oltiin paikalla, vai onko tää yleinen käytäntö. Nämä toisen tunnin opiskelijat olivat mun käsittääkseni valinneet itse englannin yhdeksi aineeksi, joten kiinnostus oli selvästi eri luokkaa. Musta oli niin kivaa puhua näiden kanssa!

Kun tunnit oli ohi, päästiin vieraina syömään koulun ravintolaan. Kokkiopiskelijat tekevät joka torstai ja perjantai jonkun pääruoan ja jälkiruoan, jota pääsee ilmeisesti maksua vastaan syömään. Samalla kokki- sekä tarjoilijaopiskelijat harjoittelevat ruoan valmistusta ja tarjoilua tulevaisuutta varten. Käytännössä siis kuin ravintolassa olis ollut :D joka pöydälle oli nimetty oma tarjoilija, joka hoiti sit kaikki sen pöydän asiat. Voin sanoo, et ruoka oli kyllä hyvää ja palvelu pelas, vaikkei englanniksi toiminutkaan :D

Tää juhla, missä kaikki opiskelijat siis olivat, liittyy joidenkin kokeiden ja koulun loppumiseen. Mä ymmärsin, et tää juhla on näille vähän sama asia kuin meille penkkarit. Yritin sit selittää et meilläkin on tämmöstä saman tyylistä aina helmikuussa ja selitin rekoista, kaupungin kiertämisestä ja eri teemoista, ja mulle vastattiin et joo, heilläkin on karnevaalit helmikuussa! :D ei tainnut oikein mennä mun pointti perille, mut ei se mitään.

Mut nää opiskelijat siis juovat aamusta iltaan, kävelevät ympäri kaupunkia ja kokoontuvat muiden koulujen kanssa jonnekin. Juominen aloitettiin jo koulussa, ja koska koulun alueella ei saa täälläkään juoda, kaikki joi sit just siinä koulun alueen rajalla. Hamelnissa on ilmeisesti tapana heitellä maalia toistensa päälle ja muuten vaan maalailla toisiaan, joten täällä oli melkonen väriloisto. Yritäppä siitä sit kävellä ohi valkosen takin kanssa, keskeltä humalaisia ihmisiä, kenellä kaikilla on maalitörpöt kädessä :D but I made it!

Tykkäsin kyllä hirveesti tosta koulupäivästä. Täällä ehdottomasti parasta on tavata uusia ihmisiä ja päästä oikeesti käyttämään englantia. Päiväkodissa kun lähinnä meen sillä saksalla mitä osaan ja sillä englannilla, mitä työkaverit osaa.

Btw, 5 days to go! Haikeet fiilikset, mul on ikävä Suomeen ja omaan kotiin, mut samalla voisin jäädä tännekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti